Δηλώσεις Αθανάσιου Μπούρα στο Δ.Σ του Ε.Ε.Α. «Δεσμεύσεις Ν.Δ για Γ.Ε.ΜΗ, ΕΣΠΑ και αποθεματικά»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής και πρώην Υφυπουργός Οικονομίας

Αθήνα, 26.4.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Ν.Δ για Γ.Ε.ΜΗ, ΕΣΠΑ και ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ

Δηλώσεις Αθανάσιου Μπούρα στο Δ.Σ του Ε.Ε.Α

 

Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής και πρώην Υφυπουργός Οικονομίας κύριος Αθανάσιος Μπούρας παρευρέθη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στις 25 Απριλίου 2012.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κύριος Ιωάννης Ρεκλείτης έθεσε στον κύριο Μπούρα την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά μέσα από την ορθότερη και ταχύτερη εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης διατύπωσε με έμφαση το αίτημα του Ε.Ε.Α να γίνουν ενέργειες έστω και την «ύστατη ώρα», ώστε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η απομείωση των αποθεματικών του Επιμελητηρίου, η οποία προβλέπεται από το λεγόμενο «κούρεμα». Επίσης επισήμανε την ανάγκη να παραμείνει στη διαχείριση των Επιμελητηρίων το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ)

Από την πλευρά του ο κύριος Μπούρας, και με την ιδιότητα του ως Αναπληρωτής Τομεάρχης για θέματα Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας δεσμεύθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να επανεξετάσει το μείζον ζήτημα των αποθεματικών του Ε.Ε.Α, τα οποία αποτελούν περιουσία των χιλιάδων μελών του. Δεσμεύθηκε για την παραμονή του Γ.Ε.ΜΗ στα Επιμελητήρια, ενώ προανήγγειλε και την ανάθεση στα Επιμελητήρια της διαχείρισης ενός σημαντικού τμήματος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, κατά  τα πρότυπα των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος Μπούρας  ανέφερε ότι θα υπάρξει νέα πολιτική για τον Τειρεσία με στόχο να δοθεί χρηματοδοτική ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.