Δήλωση Προέδρου Ε.Ε.Α. : «Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι και η ασφάλεια»

10 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου

 

 

Ένα ακόμα επεισόδιο από το θέατρο του παραλόγου είχαμε χθες το απόγευμα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, την οδό Βουκουρεστίου. Μία ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε εκτεταμένες φθορές σε περιουσίες συναδέλφων επιχειρηματιών, τρομοκράτησε ανύποπτους πολίτες, έδειξε ακόμα μία φορά ότι επικρατεί η ανομία. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην «καρδιά» της πρωτεύουσας ενός ευνομούμενου κράτους, την ώρα που κυκλοφορούν οικογένειες με μικρά παιδιά, άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους ή απλώς τη βόλτα τους.

Ως πότε θα γίνονται στόχος των μπαχαλάκηδων οι καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας; Και μάλιστα χωρίς να έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή;

Ως πότε θα βιώνουμε τέτοια περιστατικά τυφλής βίας;

Θα πρέπει να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για να ληφθούν κάποια μέτρα;

Υπάρχουν νόμοι; Θα λογοδοτήσει τελικά κανείς για αυτή την κατάσταση;

Να θυμίσω ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε ανάλογα κρούσματα. Πότε στην Πατησίων, κάποιες φορές στην Ερμού, τώρα στη Βουκουρεστίου. Και μην ξεχνάμε τα επεισόδια και τις επιθέσεις που δέχονται συνάδελφοι μετά από διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Για ποιο λόγο ακριβώς έχουν μπει στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων άνθρωποι που απλώς προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή μία μικρή επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας;

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα και τις περιουσίες των καταστηματαρχών και των πολιτών. Όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μπει ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το δημοκρατικό μας δικαίωμα να εργαζόμαστε στα μαγαζιά μας δίνοντας ταυτόχρονα προοπτική ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία.

Γιατί θα πρέπει να γίνει σαφές ότι χωρίς το αίσθημα της ασφάλειας, αυτό το ύψιστο αγαθό, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να ορθοποδήσει και καμία οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

  Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α

 Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου