Ε.Ε.Α.: Υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό στα καταστήματα των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου

Τις τοπικές αγορές των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για τη διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού σε όλους τους Δήμους της Αττικής, μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Με το μήνυμα «Ψωνίζουμε με ασφάλεια, στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς μας», η συμβολική αυτή κίνηση του Ε.Ε.Α. έχει ως στόχο τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Στη διάρκεια της διανομής τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου – ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Πρόεδρος της Αστικής Εταιρίας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΑΡΩΓΟΣ Ε.Ε.Α.» και μέλος του Δ.Σ.  του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Βαρδακώστας- και οι εκπρόσωποι των Δήμων, της Περιφέρειας και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, συνομίλησαν με επιχειρηματίες και εργαζόμενους για την κίνηση στην αγορά τις πρώτες αυτές ημέρες επαναλειτουργίας.

Αυτό που τους μετέφεραν είναι ότι οι καταναλωτές τηρούν τα μέτρα προστασίας, προσπαθούν – αν και είναι ακόμη μπερδεμένοι- να προσαρμοστούν στο σύστημα των ραντεβού, προτιμώντας τις παραδόσεις εντός των καταστημάτων, και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η αγορά θα παραμείνει ανοιχτή.

Τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. υπογράμμισαν ότι το Επιμελητήριο είναι στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα συνεχίσει να τις στηρίζει με κάθε δυνατή πρωτοβουλία, εφιστώντας την προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και για να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα.

Δήμος Κηφισιάς

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης 8 Απριλίου, οι κ.κ. Γρέντζελος, Γαβαλάκης και Βαρδακώστας, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο και τον Προέδρο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου κ. Μάρκο Πανέτα, βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και μοίρασαν σε καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια.

 

Μιλώντας στην κάμερα του eea.gr για τη Δράση ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην πόλη μας. Θα έχουμε μία δράση διανομής υγειονομικού υλικού στα καταστήματα, στους επαγγελματίες, μία δράση που αγκαλιάζει ο Δήμος Κηφισιάς. Καλωσορίζουμε και τη συνεργασία που θα ξεκινήσει με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στις σχέσεις με τα μέλη του και όχι μόνο. Με τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της τοπικής κοινωνίας, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο ώστε να έχουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, κατάρτιση πάνω σε σύγχρονα θέματα που τους ενδιαφέρουν και γενικά τη διευκόλυνσή τους σε αυτή τη δύσκολη εποχή που απαιτεί συνέργειες, συνεργασίες, συνοχή. Όλες οι δράσεις καθώς και τα rapid test που συχνά κάνει ο Δήμος και άλλες ενέργειές του αποβλέπουν στην αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας, του αόρατου εχθρού, που επιβάλλει συνεχώς σχολαστική τήρηση των μέτρων. Αγωνιζόμαστε να τον κρατήσουμε έξω από τα σπιτικά μας, έξω από τα μαγαζιά».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα στον Δήμο Κηφισιάς μαζί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για να δώσουμε υγειονομικό υλικό στα μαγαζιά, πάντα προσέχοντας, πάντα κρατώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά ανοιχτά. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και όλοι εμείς στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα με στοχευμένες κινήσεις. Μία από αυτές είναι και η σημερινή, η δράση αυτή με το Επιμελητήριο όπου μοιράσαμε μάσκες και αντισηπτικά στα καταστήματα. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τονίσουμε ότι πρέπει οι πολίτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέχουν, να φορούν τη μάσκα και να χρησιμοποιούν το αντισηπτικό, να κάνουν και το rapid test για να έχουμε την ιχνηλάτηση που είναι το καινούριο όπλο στη φαρέτρα μας κατά του κορονοϊού, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά ανοιχτά και να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Δήμος Διονύσου

Στις 12 το μεσημέρι τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. – ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Πρόεδρος της Αστικής Εταιρίας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΑΡΩΓΟΣ Ε.Ε.Α.» και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δ. Βαρδακώστας- επισκέφθηκαν καταστήματα του Δήμου Διονύσου στον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη και τη Δροσιά.

Μαζί με τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστα Παπασταθόπουλο, την Γραμματέα κ. Εύη Γαλαίου και το Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ κ. Νίκο Κοκκαλά, διένειμαν υγειονομικό υλικό και συνομίλησαν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους για την επαναλειτουργία της αγοράς και την ανταπόκριση του κόσμου.

Σε δήλωσή του στην κάμερα του eea.gr ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Γιάννης Καλαφατέλης, ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την προσφορά του, με αντισηπτικά και μάσκες στα μαγαζιά της περιοχής μας, και βέβαια για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Διονύσου και του Ε.Ε.Α. Τα μαγαζιά μας άνοιξαν τη Δευτέρα το πρωί, εμείς θέλουμε μια ζωηρή πόλη, μια υγιή πόλη, μια ασφαλή πόλη. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το καταφέρουμε αυτό, σε συνεργασία και με τις επιχειρήσεις και βέβαια με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών».