tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ε.Ε.Α. & ΟΠΑ: Με πλατιά συμμετοχή στο 7ο Σεμινάριο για την ψυχολογία του πελάτη στην αγορά και ενοικίαση ακινήτων

Με ιδιαίτερη μεγάλη αποδοχή και ενεργή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2025, το 7ο σεμινάριο της εκπαιδευτικής σειράς που συνδιοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «REAL ESTATE – Ενοικίαση ή αγορά ακινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη ψυχολογία του πελάτη».

Τη διαδικτυακή συνάντηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ομιλητές, τονίζοντας ότι μετά τη θερινή διακοπή η σειρά επιστρέφει δυναμικά με στοχευμένες θεματικές ενότητες έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεχή ανταπόκριση των επαγγελματιών στα σεμινάρια, επισημαίνοντας τη σημασία της επιμόρφωσης και της διασύνδεσης της αγοράς με την επιστημονική γνώση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία του ΕΕΑ στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ανέδειξε τον ρόλο του Επιμελητηρίου ως φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο κ. Ιωάννης Ζιάβρας, Πρόεδρος της Επιτροπής Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων του Ε.Ε.Α, καθώς και η κα Άρτεμις Μαυράκη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ), υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης για τον κλάδο της μεσιτείας και την κατανόηση της ψυχολογίας του πελάτη ως καθοριστικού παράγοντα στην ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.

Κεντρική εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Δρ. Ευγενία Παυλάκου, Διδάκτωρ του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ, η οποία ανέλυσε τη συναισθηματική καμπύλη του αγοραστή και του ενοικιαστή, τα βασικά στοιχεία που επηρεάζουν την απόφαση, καθώς και τη δύναμη του framing, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο η παρουσίαση ενός ακινήτου μπορεί να ενισχύσει την αντιλαμβανόμενη αξία του. Η εισήγησή της προσέφερε πολύτιμα εργαλεία στους επαγγελματίες του real estate, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κατανοήσουν σε βάθος τη συμπεριφορά του πελάτη και να βελτιώσουν τις τεχνικές πώλησης και επικοινωνίας τους.

Η σειρά σεμιναρίων συνεχίζεται την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2025, στις 17:00, με θέμα «Οικογενειακή επιχείρηση – Μέθοδος οργάνωσης για αποφυγή συγκρούσεων», με εισηγήτρια και πάλι τη Δρ. Ευγενία Παυλάκου.

Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.
Έναρξη συνομιλίας