ΕΕΑ: Γέφυρες συνεργασίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη διασύνδεση όλων των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, παρουσίασε την πρωτοβουλία αυτή σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στη Ρόδο με τοπικούς εκπροσώπους της Διαμεσολάβησης, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης ενημέρωσης για τη νομοθεσία ενσωμάτωσης της Οδηγίας IDD, που οργανώθηκε από το τοπικό Σωματείο Ισχύς, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, και στην οποία ο κ. Γαβαλάκης, ήταν εισηγητής.
Στόχος, όπως εξήγησε στη διάρκεια της συνάντησης, είναι η επικοινωνία όλων των εκλεγμένων διαμεσολαβούντων, η ανάπτυξη δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη του επαγγέλματος αλλά και η βέλτιστη δυνατή προώθηση προς την Πολιτεία των θεμάτων της διαμεσολάβησης.
Στη συνάντηση μετείχαν μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Ισχύς -η κα. Βάσω Μουτάφη, ο κ. Χρήστος Πεσυρίδης και ο κ. Σταύρος Σπάρταλης, καθώς και ο ένας εκ των δύο εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του αλλά και την προσδοκία του για στενότερη συνεργασία με το ΕΕΑ, το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας με ισχυρή «φωνή» και δύναμη παρέμβασης.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού, είχε προηγηθεί, στις 30 Μαΐου 2018, ανάλογη επίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Στο μέλλον θα οργανωθούν και άλλες δράσεις για το σκοπό αυτό, ενώ σχεδιάζονται και ευρύτερες περιφερειακές συνδιασκέψεις.
Η πρωτοβουλία του ΕΕΑ και της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης για δικτύωση και συνεργασία υλοποιείται πάντα και σε συνεννόηση με τα τοπικά σωματεία, οριοθετώντας ξεκάθαρα το πλαίσιο του κάθε φορέα.
Σε δήλωσή του στο site του ΕΕΑ ο κ. Γαβαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η πρωτοβουλία που αναλάβαμε στο Επιμελητήριο για τη δημιουργία Επιτροπών συνολικά και ειδικά ο σχεδιασμός της Επιτροπής Διαμεσολάβησης, πέρα από τα οφέλη που θεωρούμε δεδομένα ότι θα έχει για τα μέλη του ΕΕΑ, εκτιμώ ότι θα συνεισφέρει ουσιαστικά στο σύνολο των επαγγελματιών της χώρας μέσω των δράσεων που σχεδιάζονται για τη δικτύωση όλων των εκλεγμένων διαμεσολαβητών στα κατά τόπους Επιμελητήρια».

*  Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο κ. Σταύρος Σπάρταλης, ο κ. Χρήστος Πεσυρίδης, η κα. Βάσω Μουτάφη, ο κ. Ευστάθιος Κουρσουνάς και ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.