tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

ΕΕΑ: Γιορτή επιχειρηματικότητας και καινοτομίας – 5 βίντεο

Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών, πολιτικών και στελεχών της επιμελητηριακής κοινότητας πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η εκδήλωση απονομής των «Βραβείων Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος Αν. Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Ιωάννης Τσιρώνης Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δημήτρης Μάρδας Πρώην Υπουργός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η κα Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η κα Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής της Ν.Δ. και Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής της Ν.Δ., η κα Κατερίνα Παπακώστα Βουλευτής της Ν.Δ., η κα Μαρία Αντωνίου Βουλευτής της Ν.Δ., ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος Βουλευτής Ν.Δ.., ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης,o κ.Γιάννης Μανιάτης Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ., ο κ Γιώργος Μαυρωτάς Βουλευτής με το Ποτάμι, ο κ. Χάρης Θεοχάρης Ανεξάρτητος Βουλευτής, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρώην υπουργός κ. Θανάσης Μπούρας, Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ των Επιμελητηρίων της χώρας.

Επίσης παραβρέθηκαν οι κ.κ.: Βασίλειος Κορκίδης Πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιώργος Καββαθάς Προέδρος ΓΣΕΒΕΕ, Παύλος Ραβάνης Πρόεδρος ΒΕΑ, Γιώργος Μπενέτος Πρόεδρος ΕΕΠ,. Ανδριανός Μιχάλαρος Πρόεδρος ΒΕΠ, η κα Φρόσω Σταυράκη Πρόεδρος ΕΛΤΑ, Χάρης Οικονομόπουλος Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Αγνιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας και πλήθος άλλων στελεχών φορέων και επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε τη μεγάλη σημασία που δίνει η επιμελητηριακή κοινότητα σε καινοτομικές και πρωτοπόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες και αυτός είναι ο λόγος των βραβεύσεων που καθιερώνεται πλέον σαν θεσμός. Όπως είπε «ζούμε σε εποχή κρίσης που έκανε πολλούς ανθρώπους να εστιάζουν στις αρνητικές εξελίξεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις, έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, η αγορά έχει συρρικνωθεί καθώς οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις αγορές τους στα απολύτως αναγκαία και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα βγούμε από αυτό το σκοτεινό τούνελ της ύφεσης. Μια από τις δραματικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης είναι ότι έχει μειωθεί η αισιοδοξία, το χαμόγελο, η πίστη ότι η αισιοδοξία ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Επηρεασμένοι από την καθημερινή πάλη για την επιβίωση, ξεχνάμε να βλέπουμε τις «μικρές νίκες», κάποια σημάδια ότι ναι, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, ότι μπορούμε να ανορθώσουμε την πληγωμένη οικονομία. Η αποψινή μας εκδήλωση έχει ακριβώς αυτό τον στόχο: να εστιάσουμε στα θετικά μηνύματα που στέλνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αυτές που κατάφεραν να ανθίσουν μάσα σε αυτή την κατάσταση, και όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να αυξήσουν τα μεγέθη τους, να δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα ότι «ο επιμένων νικά!»

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, και ο Προέδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Βίντεο. Απονομές Βραβείων Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας 2016 – Α Μέρος

 

Βίντεο. Απονομές Βραβείων Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας 2016 – B Μέρος

 

Χαιρετισμός του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Τσιρώνη

 

Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου

 

Οι Βραβεύσεις

 1. Εταιρεία ΗΛΙΑΝΑ
 2. όμιλος ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
 3. εταρία BCA College
 4. εταιρία ANASSA ORGANICS
 5. εταιρία KIOSKY’S
 6. εταιρία NESTCARGO
 7. εταιρία PLANETEK HELLAS
 8. εταιρία SAFELVING HELLAS
 9. εταιρία CLOUDBIZ
 10. εταιρία ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΕ
 11. εταιρία SAVE-BEES
 12. εταιρία ΡΑΝΤΟΣ Ν ΑΕ
 13. εταιρία YAMAS ΙΚΕ

Βραβεύτηκε ακόμη ο μαθητής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ για την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις.

 

Τα «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των δράσεων που έχει αναλάβει η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. για την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που διακρίθηκαν στον επιχειρηματικό στίβο ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος τους σε μια κρίσιμη χρονιά για την ελληνική οικονομία και να επιβραβευτεί η προσπάθεια του ελληνικού επιχειρείν.

 

Το Ε.Ε.Α. με τις βραβεύσεις σηματοδοτεί την ανάγκη ευρύτερης στήριξης της υγιούς και δυναμικής ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από την επιβράβευση προσώπων και δράσεων που λειτούργησαν ως «νησίδες αισιοδοξίας» στις υπάρχουσες ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες.