Επιστολή Προέδρου και Αντιπροέδρου Ε.Ε.Α. προς Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Κεφαλογιάννη για άμεσο άνοιγμα των σχολών οδήγησης

Το άμεσο άνοιγμα των σχολών οδήγησης και την επανέναρξη των εκπαιδευτικών μαθημάτων ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Κεφαλογιάννη, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Δυτικής Αττικής, κ. Ν. Γρέντζελος.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με αγανάκτηση οι χιλιάδες εκπαιδευτές σχολών οδήγησης διαπίστωσαν ότι παρά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κλάδος τους παραμένει κλειστός, κάτι που είναι έξω από κάθε λογική.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος που προκαλούν οι αποφάσεις κυβέρνησης και ειδικών, θα παραθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία:
-Ο κλάδος έκλεισε το Νοέμβριο και από τότε δεν έχει ανοίξει καθόλου. Δηλαδή τόσους μήνες οι επαγγελματίες είναι χωρίς εισόδημα.
-Το 80% των εκπαιδευτών σχολών οδήγησης δεν είχαν πρόσβαση σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε καν σε Επιστρεπτέα Προκαταβολή.
-Ολόκληρος ο κλάδος βλέπει μπροστά του το φάσμα της ανεργίας και χιλιάδες άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτόν, όπως τα μέλη οικογενειών των επαγγελματιών, απειλούνται με καταστροφή.
-Περισσότεροι από 50.000 πολίτες είναι στην αναμονή για έκδοση διπλώματος οδήγησης, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε αδιανόητο τόσοι επαγγελματίες να μην μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία. Ειδικά από την στιγμή που εφαρμόζουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού από την συγκεκριμένη δραστηριότητα. Η αγανάκτηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την στιγμή που ορισμένα επαγγέλματα, όπως οι αυτοκινητιστές, λειτουργούν τόσο καιρό κανονικά, έχοντας τη δυνατότητα να βρίσκονται στο όχημα τους έως τρία άτομα, την στιγμή που για τα μαθήματα οδήγησης τα επιβαίνοντα άτομα είναι δύο, ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και η ιχνηλάτηση επειδή τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά το άμεσο άνοιγμα των σχολών οδήγησης και την επανέναρξη των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση η Πολιτεία οφείλει να εξηγήσει στους επαγγελματίες γιατί τους οδηγεί στην ανέχεια.