Επιτροπή ΟΤΑ ΕΕΑ: Συνεργασία και με τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος

Διευρύνεται ολοένα και περισσότερο η συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τους Δήμους, μέσω της Επιτροπής ΟΤΑ του ΕΕΑ.

Διευρύνεται ολοένα και περισσότερο η συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τους Δήμους, μέσω της Επιτροπής ΟΤΑ του ΕΕΑ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και Γ’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ηλίας Μάνδρος συναντήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 με τον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, κ. Άρη Βασιλόπουλο, και τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχαήλ Λάλο – Αναγνώστου, ο οποίος και συμφωνήθηκε να συμμετέχει στην Επιτροπή ΟΤΑ του ΕΕΑ με σκοπό την προώθηση δράσεων προς όφελος των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της περιοχής.
Ο κ. Μάνδρος ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τις δράσεις στήριξης των επαγγελματιών κάθε περιοχής και της τοπικής αγοράς, τις οποίες υλοποιεί το ΕΕΑ και είναι:
επιμορφωτικά σεμινάρια, εκδηλώσεις που σχετίζονται με την καλύτερη εκπαίδευση επαγγελματιών, ενημερώσεις για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για θέματα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, παροχή συμβουλών σε διάφορα πεδία όπως σε νομικό και φορολογικό αλλά και για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων όπως αυτό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και καθοδήγηση σε διάφορα επαγγελματικά θέματα, αλλά και γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν επιχειρηματίες και επαγγελματίες, όπως τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό κλπ. Ακόμα και εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας e-learning.
Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος υποδέχθηκε ιδιαίτερα θετικά τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής και του Επιμελητηρίου, με τις δύο πλευρές να διερευνούν ήδη την άμεση διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας αλλά και ενδεχόμενης συνεργασίας σε ό,τι αφορά τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου.