Γ. Χατζηθεοδοσίου: Χωρίς χρηματοδότηση θα έρθει βροχή λουκέτων

Το μεγάλο πρόβλημα του αποκλεισμού άνω του 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά προγράμματα ανέδειξε για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra την Τετάρτη 24/6/2020.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση σχετικής τηλεδιάσκεψης του Ε.Ε.Α. με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη και άλλων αρμόδιων φορέων για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο κ. Χατζηθεοδοσίου μετέφερε την παραδοχή του κ. Τσακίρη ότι οι προβληματικές επιχειρήσεις σήμερα αποκλείονται από κάθε μέτρο ενίσχυσης. Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, με σχετικό αίτημά της προς την Κομισιόν έχει ζητήσει την ένταξη και των προβληματικών επιχειρήσεων που απασχολούν έως 250 άτομα στα μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημείωσε ακόμη την εκτίμηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κύρτσου στην ίδια τηλεδιάσκεψη ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν αναμένεται να φτάσουν στην χώρα μας πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι αν δεν εξευρεθεί τρόπος στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τότε τα «λουκέτα» και οι απώλειες θέσεων εργασίας θα είναι πολλαπλάσιες των προβλεπόμενων.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: