Γ. Χατζηθεοδοσίου για 120 δόσεις: Η αφαίρεση των προσαυξήσεων, θα αυξήσει τα έσοδα – Βίντεο

Την ανάγκη αφαίρεσης των προσαυξήσεων από το τελικό ποσό πληρωμής στη ρύθμιση των 120 δόσεων υπογράμμισε εκ νέου ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή  «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» με τους Γιάννη Σαραντάκο και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019.

Αναπτύσσοντας τη θέση αυτή του Ε.Ε.Α. ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι προσαυξήσεις φτάνουν και το 40% της συνολικής οφειλής, και ότι η αφαίρεσή τους θα συμβάλει στην ενίσχυση της εισπραξιμότητας και ταυτόχρονα θα δώσει σημαντική ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., εκτιμάται ότι από τα συνολικά 105 δισ. οφειλών προς την εφορία, τα 40 δισ. αφορούν σε πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου και το ζήτημα των υπέρογκων συντάξεων που έφερε στο φως τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Εργασίας, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να επισημαίνει ότι πρόκειται πιθανόν για περιπτώσεις πολλαπλών ασφαλίσεων, θέτοντας ταυτόχρονα το ηθικό του ζητήματος.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: