Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ»

Δήλωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου:

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Θα είναι λάθος αν πιστέψουμε ότι η βόμβα που έσκασε τη νύχτα είχε ως στόχο μόνο ένα μέσο ενημέρωσης. Ήταν μία ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου, της πολυφωνίας. Και είναι άμεση ανάγκη να καταδικαστεί από όλους εμάς, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Σε μία δημοκρατική κοινωνία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στρέφεται με αυτόν τον άνανδρο τρόπο κατά όποιων μπορεί να εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική του, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να εντοπίσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους υπαίτιους.

Προσωπικά στέλνω θερμό μήνυμα συμπαράστασης στους δημοσιογράφους, τεχνικούς και σε όλο το προσωπικό του ΣΚΑΪ. Ξέρω καλά ότι αυτή η επίθεση δεν θα τους πτοήσει και θα συνεχίσουν να εργάζονται με συνέπεια, προκειμένου να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό. Ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που είχα πολλές φορές την τιμή να βρεθώ στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού εκπροσωπώντας τους μικρομεσαίους της χώρας, γνώρισα καλά το επαγγελματικό τους φρόνημα και τη «δίψα» τους για προσφορά στον τομέα της ενημέρωσης.