Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σύμμαχοι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Είμαστε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού

Τη σταθερή θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού επανέλαβε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν συμμάχους τους εργαζόμενους».

«Θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου, χαρακτηρίζοντας συμβολική την αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υποστήριξε πως «αν τελικά υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξουν και υψηλότεροι μισθοί». «Αυτήν την περίοδο δεν είναι εφικτό με την κρίση που βιώνουμε, όμως πρέπει κάποια στιγμή στη χώρα μας να μιλήσουμε για μισθούς Ευρώπης», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, επισήμανε την αύξηση που καταγράφει την τρέχουσα περίοδο ο τουρισμός, αλλά και την αύξηση του τζίρου στο λιανεμπόριο, ο οποίος ωστόσο δεν κατανέμεται οριζόντια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κατευθύνεται στις πολυεθνικές, δεδομένων των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας «στεγνώσει» από ρευστότητα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε για ακόμη μια φορά πως αν δεν γίνει «κούρεμα» ιδιωτικού χρέους, τότε υπάρχει ο κίνδυνος για πάνω από 200.000 «λουκέτα», καθώς, όπως οι έρευνες καταδεικνύουν, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν θα καταφέρει να επιβιώσει.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, υπογράμμισε πως αποτελεί οδό «επιβίωσης και της κοινωνίας και της οικονομίας», συμπληρώνοντας πως «κάθε περιορισμός θα ήταν δρόμος χωρίς επιστροφή για την οικονομία».

Δείτε το βίντεο: