Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: «Agora Athens», το σχέδιό μας για την αναβάθμιση της αγοράς στο ιστορικό κέντρο

Το σχέδιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, «Agora Athens», για την αναβάθμιση της ιστορικής αγοράς του κέντρου, την Πλάκα και το Μοναστηράκι, παρουσίασε στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στόχος είναι, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, η ανάδειξη της αρχαιότερης αγοράς του κόσμου και η τόνωση των επιχειρήσεων της περιοχής, μέσω της προβολής τόσο των καταστημάτων όσο και του πολιτισμού.

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός ανοικτού κέντρου εμπορίου, με ενιαία εμφάνιση των καταστημάτων και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και αξιοποίηση των τεχνολογιών, με σκοπό την προσέλκυση στην «Agora Athens» των τουριστών που επισκέπτονται στην Ακρόπολη και το Μουσείο, ο αριθμός των οποίων αγγίζει το 1,8 εκατ. ετησίως, αλλά μόλις 100 – 150.000 φτάνουν στην Πλάκα και το Μοναστηράκι.

Σε πρόσφατη εκδήλωση του Ε.Ε.Α. για την παρουσίαση του Branding και του εμπορικού σήματος και λογοτύπου, η μελέτη έτυχε αποδοχής τόσο από τον Δήμαρχο Αθηναίων όσο και από τον Υπουργό Ανάπτυξης.

«Ξεκινάει σύντομα η προσπάθεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτιμώντας ότι με την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου θα μπορούσε να τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ο αριθμός των τουριστών που φτάνουν στην Πλάκα και το Μοναστηράκι.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις επιχειρήσεις της περιοχής ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε λόγο για μείωση τζίρου που φτάνει και το 90% λόγω της άμεσης σύνδεσης με τον τουρισμό. Μιλώντας για το σύνολο του επιχειρείν επανέλαβε ότι πάνω από το 50% των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία γεγονός που καθιστά την επιβίωσή τους πολύ δύσκολη, δεδομένων και των «τραυμάτων» που κουβαλούν από την 10ετή κρίση στη χώρα.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: