Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: Δωρεάν δημιουργία e-shop, και εκπαίδευση, για τα μέλη του Ε.Ε.Α.

Για τα συμπεράσματα της μελέτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και τη δωρεάν δημιουργία e-shop για τα μέλη του Επιμελητηρίου, μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις», στις 24/07/2020, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ε.Ε.Α., περίπου 7.000 ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν σήμερα ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων, ενώ σε ό,τι αφορά την καταναλωτική συμπεριφορά, στην περίοδο του κορονοϊού τριπλασιάστηκε ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων, με τους καταναλωτές να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα μέρος των ηλεκτρονικών τους αγορών.

Ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις της εποχής, το Ε.Ε.Α. έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το project «Ηλεκτρονικό Εμπόριο για όλους» και προχωράει στην υποστήριξη των μελών του με τη δωρεάν δημιουργία των πρώτων 1.000 ηλεκτρονικών καταστημάτων για τα μέλη του. Ταυτόχρονα θα προσφέρει στα μέλη του την απαραίτητη εκπαίδευση ώστε το ηλεκτρονικό τους κατάστημα να έχει στέρεες βάσεις.

Μεγάλος Περίπατος

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και στον Μεγάλο Περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας την ίδια μέρα συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση του Δήμου Αθηναίων με φορείς της αγοράς για το έργο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι, πέρα από τα αρχικά προβλήματα στην κυκλοφορία, το σχέδιο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «Agora Athens» για την αναβάθμιση της ιστορικής αγοράς του κέντρου, Πλάκα-Μοναστηράκι, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης, μιας πόλης στην οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί περπατώντας, αλλά και να βρει εύκολα και γρήγορα όσα τον ενδιαφέρουν μέσω των απαραίτητων ψηφιακών εργαλείων.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: