tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου για Βραβεία Ε.Ε.Α. και κινεζικές επενδύσεις

Τη σημαντικότητα της συνεργασίας Κίνας – Ελλάδας και των 16 συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στη χώρα μας υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Πρωινή ενημέρωση” την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την αξία αύξησης των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και της έλευσης Κινέζων τουριστών στη χώρα μας, σημειώνοντας ωστόσο ταυτόχρονα το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών – 1 προς 10- καθώς εισάγουμε περίπου 2,5 δισ. και εξάγουμε 250-300 εκατ. ευρώ. Για την βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, όπως εξήγησε, χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο 5-7 ετών, που θα αλλάξει τη δομή και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και στις δράσεις του Επιμελητηρίου προς αυτήν την κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην κίνηση «17+1», μία συνεργασία Ευρώπης- Κίνας, η οποία οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του «Φόρουμ Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας, το διάστημα 24-26 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για την προώθηση επιχειρηματικών & επενδυτικών σχέσεων της με χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε ακόμη στον θεσμό των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που απονέμονται φέτος, στις 27 Νοεμβρίου 2019- από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Ε.Ε.Α. θα βραβεύσει για μία ακόμη χρονιά δυναμικές και αποτελεσματικές μικρομεσαίες  επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που επέδειξαν ιδιαίτερη αντοχή στη διάρκεια της κρίσης, αναπτύχθηκαν και καινοτόμησαν, με σκοπό την  αναγνώριση, προβολή και επιβράβευση καλών πρακτικών.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: