Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Bluesky: Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλα περιοριστικά μέτρα, «κλειδί» ο εμβολιασμός

Την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού για την προάσπιση του πρώτιστου αγαθού της υγείας αλλά και της οικονομίας υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στο Bluesky (29/7/2021).

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου «χτύπησε καμπανάκι» κινδύνου, τονίζοντας ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλα περιοριστικά μέτρα και η οικονομία θα καταστραφεί».

Περιγράφοντας την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημείωσε ότι οι δόσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των οφειλών της πανδημίας δεν επαρκούν για να αντέξουν οι μικρομεσαίοι, την ώρα που το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται στα 265 δισ. ευρώ – 107 δισ. προς την εφορία, 40 προς τον ΕΦΚΑ και τα υπόλοιπα προς τις τράπεζες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι χρειάζεται να γίνει ένα γενναίο «κούρεμα» οφειλών, διαφορετικά μεγάλος μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν θα καταφέρει να επιβιώσει και θα βάλει «λουκέτο», ενώ επανέλαβε και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.

Δείτε το βίντεο: