Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Capital TV: Χρειάζονται περισσότερες δόσεις στις οφειλές επιχειρήσεων – Βίντεο

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει εκ νέου, σε συνέντευξή του στο Capital TV, ότι χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων που προβλέπει η νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία για τις επιχειρήσεις (σύμφωνα με το νομοσχέδιο, έως 18), ειδικά για όσες έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ που δεν καλύπτονται από τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Το θέμα αυτό έθεσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και στη Βουλή – αναφερόμενος σε ομόρρυθμες και κεφαλαιουχικές εταιρίες, με την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών κα. Παπανάτσιου να δηλώνει ότι θα εξεταστεί.

Χαρακτηρίζει, σε κάθε περίπτωση, θετικό το μέτρο τόσο σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς την εφορία, ενώ επαναλαμβάνει ότι για τις ασφαλιστικές οφειλές ότι ο τρόπος επανυπολογισμού με κατώτερη εισφορά 157 ευρώ οδηγεί σε μικρότερες συντάξεις , και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους ενδιαφερόμενους,  καθώς και την ανάγκη για μεγαλύτερο «κούρεμα» των προσαυξήσεων εργοδοτικών εισφορών.

Ερωτηθείς ακόμη σχετικά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ επισημαίνει ότι θα πρέπει να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και οι οφειλές του 2019, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση των κρατικών εσόδων, όπως εκτιμά.

 

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: