Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra: Έχουμε ακόμη δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα

Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας δήλωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εκτιμώντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι γίνονται βήματα προς την κανονικότητα, όμως η κίνηση στην αγορά παραμένει υποτονική λόγω του φόβου των πολιτών για τον κορονοϊό, της μείωσης των εισοδημάτων τους αλλά και της ανασφάλειας για το αύριο.

Σε ό,τι αφορά τις συσσωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. επανέλαβε ότι είναι αδύνατο να αποπληρωθούν και μοναδική λύση είναι το «κούρεμα» των χρεών, αίτημα το οποίο θα πρέπει να διεκδικηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαφορετικά, όπως επισήμανε, πάνω από 200.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο».

Ερωτηθείς σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο ο κ. Χατζηθεοδοσίου τάχθηκε υπέρ της ψηφιακής κάρτας, σημειώνοντας ωστόσο ότι προκύπτουν σημαντικά πρακτικά ζητήματα, όπως η δαπάνη εγκατάστασης των απαιτούμενων συστημάτων εντός της επιχείρησης. Για το ζήτημα των υπερωριών, ανέφερε ότι δεν πρέπει να εκχωρείται το δικαίωμα αυτό των εργαζομένων, ενώ σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι «εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πάνε μαζί».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. χρειάζεται να συζητηθούν ξανά ορισμένες από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου ώστε να μη θίγονται ούτε τα δικαιώματα των επιχειρήσεων αλλά ούτε και των εργαζομένων.

Δείτε το βίντεο: