Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra: Γιατί πολλές επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία εξετάζουν να μην ανοίξουν

Ισχυρότατο είναι το πλήγμα που δέχονται, λόγω κορονοϊού, ο τουρισμός και η εστίαση, δύο κλάδοι που συνδέονται άμεσα. Με τη νέα πραγματικότητα τίθενται σημαντικοί περιορισμοί στη λειτουργία των επιχειρήσεων των δύο κλάδων, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει αρκετούς επιχειρηματίες στην απόφαση να μην ανοίξουν καθόλου, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις, όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αναφέρουν ότι το 30% των επιχειρήσεων στην εστίαση και το 40% των ξενοδοχείων δεν θα επανεκκινήσουν, σταθμίζοντας το αυξημένο κόστος λειτουργίας, και τον περιορισμένο -λόγω των μέτρων ασφαλείας- διαθέσιμο χώρο, άρα και τζίρο.

Για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων, για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μην επιβεβαιωθούν οι «μαύρες» προβλέψεις για 100.000 «λουκέτα» και απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας.

Δείτε τη συνέντευξη, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αλλά και των κόκκινων δανείων, στο βίντεο που ακολουθεί: