Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra: Μέτρα, χωρίς εξαιρέσεις, για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας

Να ληφθούν οριζόντια μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, χωρίς εξαιρέσεις, ζητεί ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Μόνο με τον τρόπο αυτό, όπως εξήγησε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, θα διασωθούν επιχειρήσεις αλλά και θέσεις εργασίας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στην ανάγκη χορήγησης κεφαλαίων κίνησης προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να καταφέρουν να σταθούν όρθιες μετά την επανεκκίνηση, τονίζοντας ότι τα κεφάλαια αυτά χρειάζεται να δοθούν μέσω της ΑΑΔΕ και όχι των τραπεζών, προκειμένου να μην υπάρξουν προσκόμματα.

Υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η εστίαση, η επαναλειτουργία της οποίας θα συμβάλει τόσο στον έλεγχο του συγχρωτισμού, όσο και στην ενίσχυση της εμπορικής κίνησης.

Για το θέμα αυτό το Ε.Ε.Α. έχει αποσταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό, ενώ έχει παρέμβει επίσης προς τους Δήμους προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των λειτουργικών βαρών που έχουν τα καταστήματα εστίασης και συγκεκριμένα των δημοτικών τελών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. έθιξε και το ζήτημα των ενοικίων, ζητώντας να συνεχιστεί το μέτρο ελάφρυνσης των πληττόμενων ενοικιαστών, αλλά παράλληλα να ληφθεί η αντίστοιχη μέριμνα και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: