Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra: Να επεκταθεί το ωράριο των καταστημάτων εστίασης

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη τελεί η αγορά, με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών να υπογραμμίζει καθημερινά την ανάγκη άμεσης λήψης συγκεκριμένων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά και ταχύτερων αντανακλαστικών της κρατικής μηχανής. Για τα μέτρα που προτείνει το Ε.Ε.Α. μίλησε ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» τη Δευτέρα 7/9/2020.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε -μεταξύ άλλων- την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων με εργαλεία στα οποία θα έχουν εύκολη πρόσβαση, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, επιδότηση της εργασίας μέσω της κάλυψης του μισθολογικού ή του μη μισθολογικού κόστους, μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο 6%, επέκταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων μέχρι τα τέλη του έτους, αλλά και ευρύτερες ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Αναφερόμενος ειδικά στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει πληγεί βαρύτατα, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σημείωσε ότι με επιστολή του (7/9/2020) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ζήτησε να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς είναι χώροι στους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κανόνες αποστασιοποίησης. Το υφιστάμενο, περιορισμένο ωράριο, όπως επισήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων εστίασης κατά 20% και ταυτόχρονα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην απασχόληση.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: