Γ. Χατζηθεοδοσίου στο MEGA: Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης θα ενισχύσει και την εμπορική κίνηση

Για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται -εν μέσω κορονοϊού- στην αγορά, μετά τη σταδιακή επανεκκίνηση, μίλησε στο Mega ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Οι πολίτες είναι λόγω των συνθηκών επιφυλακτικοί, ωστόσο οι επιχειρήσεις έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ευελπιστώντας ότι μετά από έναν μήνα η εικόνα θα είναι πολύ περισσότερο ομαλοποιημένη.

Για να συμβεί αυτό, ζήτησε εκ νέου να επιταχυνθεί το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, αίτημα το οποίο διατυπώθηκε και με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό στις 11/5/2020.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξήγησε ότι είναι καλύτερο και για τη δημόσια υγεία αλλά και για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας που έχει πληγεί βαθύτατα από την πανδημία, να επισπευσθεί -από 18/5/2020- η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς οι κανονισμοί που θα ισχύσουν και τα μέτρα προφύλαξης που θα ληφθούν, όπως η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των φαινομένων συνάθροισης σε σημεία που σήμερα δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν. Υπογράμμισε ακόμη ότι το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης θα συμβάλει στην ενίσχυση και της εμπορικής κίνησης.

Επανέλαβε παράλληλα την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών, γεγονός που θα συζητηθεί και με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε τηλεδιάσκεψη που οργανώνει το Ε.Ε.Α. την Τετάρτη 13/05/2020, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σημαντικότερων κλάδων της επιχειρηματικότητας και προέδρων επιμελητηρίων της χώρας.

Στο πλαίσιο επίσης της συνέντευξης στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. διατύπωσε την πρόταση για υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων, με μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα ελληνικής παραγωγής.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: