Γ. Χατζηθεοδοσίου στο OPEN: Κίνδυνος χιλιάδων «λουκέτων», αν δεν στηριχθούν με κεφάλαια όλες οι επιχειρήσεις

Χρηματοδοτική στήριξη όλων των επιχειρήσεων, χωρίς περιορισμούς, εδώ και τώρα, για να αποφευχθούν «λουκέτα» και απώλειες θέσεων εργασίας ζήτησε για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι όσο υπάρχουν περιορισμοί και εξαιρείται πάνω από το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ΤΕΠΙΧ II), τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος χιλιάδων «λουκέτων» καθώς οι επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν χωρίς ρευστότητα, μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, οπότε και εκτιμάται ότι -αν προχωρήσουν οι διαδικασίες- θα εισρεύσουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ» εκτίμησε ότι θα συμβάλει θετικά στη διατήρηση θέσεων εργασίας, ωστόσο η απώλεια μέρους του εισοδήματος των εργαζομένων που προκύπτει θα έχει αρνητική επίπτωση στην ήδη μειωμένη -πάνω από 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο- κατανάλωση.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: