Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ρ/σ Αθήνα 9.84 για το επιχειρείν και το κέντρο της πόλης

Στις αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμο και θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο για τη λειτουργία στο ιστορικό κέντρο της πόλης ενός καινοτόμου, ανοιχτού mall, με τη μορφή ενιαίας αγοράς που θα υποστηρίζεται και από σύστημα ηλεκτρονικής πλοήγησης, όπως τόνισε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Αναφερόμενος στο ισοζύγιο ανοίγματος νέων επιχειρήσεων έναντι λουκέτων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα δέσαμε» ότι είναι μεν θετικό, όμως η αύξηση που αποτυπώνεται στους τζίρους δεν μεταφέρεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά σε μεγάλες πολυεθνικές. Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν προσδοκίες από την επικείμενη εκπτωτική περίοδο. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δουν αύξηση τζίρων μόνο αν αυξηθεί το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα». Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει σχέδιο για τη μεγαλύτερη απορρόφηση εσόδων από τους  τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τάχθηκε υπέρ της νέας μορφής που θα αποκτήσει η πλατεία Ομονοίας. Ωστόσο, όπως είπε, δεν επαρκεί η ανάπλαση της πλατείας προκειμένου η περιοχή να καταστεί κέντρο ανάπτυξης της πόλης. «Ασφάλεια και ηλεκτροφωτισμός είναι βασικά ζητούμενα σε όλο τον κόσμο. Χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία δεν γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη: