Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Μείωση φορολογίας για να σωθούν επιχειρήσεις

Την άμεση ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων φοροελάφρυνσης των επιχειρήσεων υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Newsroom» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Νίκο Υποφάντη, στις 15/04/2020.

Δεδομένων των εκτιμήσεων, τόσο διά στόματος του Πρωθυπουργού για μία πολύ δύσκολη χρονιά, όσο και του ΔΝΤ για ύφεση 10% και επιπλέον 235.000 ανέργους, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε το αίτημα του Ε.Ε.Α. για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από το 24% τουλάχιστον στο 20% αλλά και του φόρου προκαταβολής κατά 50%.

Αν δεν συμβεί αυτό, προέβλεψε ότι θα αυξηθούν σημαντικά όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. «χτύπησε καμπανάκι» για κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός, τονίζοντας ότι χωρίς τα απαραίτητα μέτρα, ενδεχομένως πάνω από το 30% των επιχειρήσεων να μην καταφέρει να ανοίξει, καθώς οι προβλέψεις για την τουριστική ροή δείχνουν μείωση πάνω από 50%.

Αναφέρθηκε ακόμη στην έρευνα που διενεργείται από το Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με την εταιρία Pulse σχετικά με την καταναλωτική συμπεριφορά στο διάστημα αυτό και τη στροφή στις ηλεκτρονικές αγορές, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα. Με αφορμή αυτό, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού επισπεύδεται η προσαρμογή στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται αφενός εκπαίδευση και αφετέρου πόρους προκειμένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής για διαδικτυακές πωλήσεις.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: