Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Να τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας – Η οικονομία δεν αντέχει νέο lockdown

Την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας από όλους, καθώς προέχει η υγεία των πολιτών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ταυτόχρονα πως «η οικονομία δεν αντέχει νέο lockdown» και πως κάτι τέτοιο «θα ήταν καταστροφή».

Σε συνέντευξή του σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Οκτώβρης θα έρθει με μία μείωση του ΑΕΠ περίπου 12% έως 15%, κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 100.000 λουκέτα και περισσότερους από 250.000 νέους ανέργους.

Ειδικά για την εστίαση και το βαρύ πλήγμα που αυτή δέχεται με τον τζίρο να είναι μειωμένος έως και 70%, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν κλάδο με 300.000 εργαζόμενους και περίπου 100.000 ιδιοκτήτες, που φαίνεται ότι τον περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., μετά και από την πρόσφατη περιοδεία του Επιμελητηρίου για τη διανομή υγειονομικού υλικού σε επιχειρήσεις 23 Δήμων της Αττικής, επισήμανε ότι επιχειρηματίες και επαγγελματίες ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: