Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, να μην υπολογίζονται οι προσαυξήσεις

Τη θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ενόψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, είναι αναγκαίο για την επιτυχία της ρύθμισης και την εισπραξιμότητα στην οποία στοχεύει το οικονομικό επιτελείο, να αφαιρεθούν από το τελικό πόσο πληρωμής οι προσαυξήσεις – οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και το 40% της συνολικής οφειλής.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., με την αφαίρεση των προσαυξήσεων αυξάνεται σημαντικά η επιτυχία της ρύθμισης καθώς αναμένεται να υπαχθεί σε αυτήν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών που σήμερα δεν είναι σε θέση να τακτοποιήσει τις οφειλές του. Αυτό σημαίνει και έσοδα για το κράτος αλλά και άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες μικρομεσαίοι, οι οποίο θα αποκτήσουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο επιχειρείν, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της επιχειρηματικότητας. Την πρόθεση τους για την στήριξης των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων, εξέφρασαν εξάλλου κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων όχι μόνο υπουργοί της κυβέρνησης αλλά ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: