Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΙ: Χρειάζονται πράξεις και μακρόπνοος σχεδιασμός – Βίντεο

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα πράξη τα εξαγγελθέντα στη ΔΕΘ μέτρα -μεταξύ των οποίων μείωση φορολογίας και εισφορών- υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε ικανοποίηση για τις εξαγγελίες, σημειώνοντας ότι είναι όλα όσα ζητούν επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες προκειμένου να ανασάνουν αλλά και να αναπτυχθούν. Τόνισε, ωστόσο, ότι προκειμένου η οικονομία να αναπτυχθεί και το ΑΕΠ να φτάσει από τα 185 δισ. ευρώ, που βρίσκεται σήμερα, στα 245 δισ. ευρώ που ανερχόταν το 2009, χρειάζονται επενδύσεις και ένα μακρόπνοο αναπτυξιακό σχέδιο, διάρκειας 5-7 ετών.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο Πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε μία ημέρα πριν (11/09/2019) αντιπροσωπεία του ΟΠΕΜΕΔ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Χατζηθεοδοσίου ως Αντιπρόεδρος του Οργανισμού. Στο τραπέζι βρέθηκε το θέμα της διαιτησίας, δεδομένου ότι οι εκκρεμείς στα δικαστήρια υποθέσεις φτάνουν τις 750.000. Ο κ. Τσιάρας τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΟΠΕΜΕΔ για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης και των αποτελεσμάτων που μπορεί να δώσει στη γρήγορη επίλυση διαφορών που απαιτούν οι ανάγκες στην Ελλάδα της κρίσης.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: