tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Γ.Σ. του ΣΕΑΜΕ: Η συνεχής εκπαίδευση μονόδρομος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Στη σημαντική συμβολή του κλάδου των απεντομώσεων στη δημόσια υγεία, αλλά και στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Επίτιμος Διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΠΑ.ΠΕΙ. , Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στον χαιρετισμό του κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων & Μυοκτονιών Ελλάδας (ΣΕΑΜΕ), το Σάββατο 13/12/2025. Είχε προηγηθεί ένα ενδιαφέρον φόρουμ με θέμα «Βιοασφάλεια και Ολοκληρωμένη Διαχείριση Επιβλαβών Οργανισμών».
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι η βιοασφάλεια και η ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών αγγίζουν όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Τόνισε πως η δημόσια υγεία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, υπενθυμίζοντας την παρέμβαση του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το σωματείο κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν η πολιτεία αδυνατούσε να εγγυηθεί πλήρως την υγιεινή και την ασφάλεια.
Παράλληλα, εξήρε τη συνεργασία τόσο με τον ΣΕΑΜΕ και τον Πρόεδρό του κ. Λάμπρου όσο και  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο χαρακτήρισε ως τον καλύτερο σύμμαχο του κλάδου λόγω της εξειδίκευσής του. Παρών ήταν και ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Κίντζιος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επερχόμενη «επανάσταση» της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης, την οποία ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. παρομοίασε με την ανακάλυψη του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του μεγέθους των αλλαγών που θα επιφέρει.
Το Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε στην κλαδική μελέτη για τις επιχειρήσεις απεντομώσεων και μυοκτονιών που πραγματοποιείται, με χρηματοδότηση του Ε.Ε.Α., προκειμένου να χαρτογραφηθούν τα προβλήματα και οι μελλοντικές προκλήσεις.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη του Ε.Ε.Α., ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να περάσουν στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης, τονίζοντας ότι η συνεχή εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης.
Αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων, η οποία στην Ελλάδα ξεπερνά τις 200.000, ενώ λόγω της ψηφιοποίησης αναμένεται να χρειαστούν επιπλέον 300.000 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στο άμεσο μέλλον.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. «Η ύπαρξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η ύπαρξη της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας τα μέλη του ΣΕΑΜΕ ότι το Επιμελητήριο θα παραμείνει αρωγός σε κάθε τους διεκδίκηση απέναντι στην πολιτεία.
Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.
Έναρξη συνομιλίας