- 24/02/2025
Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Open για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για τις επιχειρήσεις
Για τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επικείμενη επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο Open και την εκπομπή Limit Up με τον Αντώνη Κρητικό και τον Γιάννη Φώσκολο, την Κυριακή 23/2/2025.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε σε κάποιες από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο επιδότηση 1,5 λεπτό του ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά και για “κόφτη” στα 35 KVA, σημειώνοντας πως για παράδειγμα οι αρτοποιοί στην πλειονότητά τους καταναλώνουν πάνω από 35 KVA.
Υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς πέρα από το ενεργειακό κόστος, που όπως είπε έχει αυξηθεί κατά 50% την τελευταία τριετία, καλούνται να αντιμετωπίσουν μία σειρά από επιπλέον επιβαρύνσεις όπως το κόστος που επιφέρει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και άρα της πληρωμής παρόχου για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 5 εργαζόμενους, το κόστος για τις προμήθειες των POS, οι ταμειακές μηχανές κ.λπ.
Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

