Γ. Χατζηθεοσοδίου στο MEGA: Όλο και περιορίζονται τα μέτρα στήριξης – Κίνδυνος περισσότερων λουκέτων

Την ανησυχία του για την αποδοτικότητα των μέτρων στήριξης αλλά και την επίδραση της πανδημίας στην οικονομίας εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega (5/3/2021).

«Τα μέτρα για τους πληττόμενους όλο μικραίνουν. Όσο λιγότερα μέτρα στήριξης, τόσο παραπάνω θα αυξάνονται τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και οι άνεργοι», ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αναφερόμενος τόσο στους «κόφτες» που μπήκαν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, αφήνοντας εκτός πάρα πολλές επιχειρήσεις, όσο και στο κριτήριο του τζίρου που τέθηκε για τις αναστολές συμβάσεων στις πληττόμενες επιχειρήσεις τον Μάρτιο.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. έκρουσε τον κώδωνα για την τουριστική περίοδο και το ενδεχόμενο να χαθεί λόγω κορονοϊού.

Ανέδειξε ακόμη τις μεγάλες διαφορές στα οικονομικά μεγέθη του περσινού έτους με το τρέχον, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις εκπτώσεις του 2020 έγινε τζίρος 5,5 δισ. ευρώ και ο τζίρος το 2021 ήταν κάτω από 1 δισ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο: