Γ. Βαφειαδάκης: Τα φροντιστήρια έπρεπε να έχουν ήδη ανοίξει

Την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο eea.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Βαφειαδάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαφειαδάκης δηλώνει:

«Τα φροντιστήρια είναι κλειστά από τις 6 Νοέμβρη. Είναι η ώρα να ανοίξουν όπως θα ανοίξει και όλη η οικονομία. Έπρεπε ήδη να έχουν ανοίξει. Εκείνο που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι και το μορφωτικό αποτύπωμα που θα αφήσει η κρίση στα παιδιά, όπου δύο χρόνια τώρα κάνουν μαθήματα σε προβληματικές συνθήκες σε πολλές περιπτώσεις. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειδικά προγράμματα σπουδών. Στα φροντιστήρια είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό και περιμένουμε τα παιδιά και τους γονείς το καλοκαίρι έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα».

Η ΟΕΦΕ έχει εκδόσει και σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζει όλα τα ζητήματα που τίθενται μετά την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων από τις Μαΐου, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την άμεση λήψη απόφασης ανοίγματος των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και με απόφαση να συμπεριληφθούν οι καθηγητές μας και όλοι οι εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών.

Δείτε τη δήλωση του κ. Βαφειαδάκη: