tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζεται σχέδιο και όχι απλώς αποσπασματικά μέτρα

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΕΑ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra.

Τα θετικά στοιχεία των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδίου πενταετίας -με συναίνεση των κομμάτων- ώστε να επιστρέψει η οικονομία στην κανονικότητα. 
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι μπορεί τα εξαγγελθέντα μέτρα -με καθαρά προεκλογικό χρώμα- να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, για την εφαρμογή τους όμως επιβάλλεται η πρόβλεψη και υλοποίηση αντίμετρων. 
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων σε βάθος τετραετίας από το 29% στο 25%, σχολιάζοντας ότι είναι αβέβαιο πόσες επιχειρήσεις θα έχουν αντέξει μέχρι τότε για να επωφεληθούν από τη μείωση.
Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι πρώτο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τάχθηκε πριν από έναν χρόνο υπέρ της αύξησής του με παράλληλη μείωση του μισθολογικού κόστους, που αυτή τη στιγμή για έναν μισθό πάνω από 1.500 ευρώ ξεπερνάει το 100% του μισθού. Τόνισε ακόμη ότι παράλληλα πρέπει να μειωθεί η φορολογία και να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. 
Έθεσε, επίσης, την κοινωνική διάσταση του ζητήματος του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για συμπολίτες μας που αμοίβονται με μισθούς της τάξης των 200, 300 και 400 ευρώ, αλλά και τη φυγή 400.000 επιστημόνων από τη χώρα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε έλλειψη στελεχών σε πολλούς κλάδους, όπως της πληροφορικής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 1 εκατ. άνεργοι.
Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ εκτίμησε, τέλος, η ανάκαμψη που καταγράφει η οικονομία, με κύριο μοχλό αυτής τον τουρισμό, δεν κατανέμεται ισομερώς και τα οφέλη της καρπώνονται κατά κύριο λόγο οι μεγάλες επιχειρήσεις, με τις μικρομεσαίες να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα  -μετά από 9 χρόνια κρίσης- λόγω προβλημάτων ρευστότητας και δυσκολίας αγοράς εμπορευμάτων. 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: