Για ευρωπαϊκά κονδύλια & ΜμΕ συνομίλησαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς, στο πλαίσιο της γιορτής της Δημοκρατίας

Η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που είχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, στο πλαίσιο της δεξίωσης για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στις 24/7/2021.

Με αφορμή τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που αναμένεται να ξεκινήσουν να φθάνουν στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έκανε λόγο για μία σημαντική ευκαιρία για το σήμερα και το αύριο του επιχειρείν, και κυρίως του μικρομεσαίου. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, όπως εξήγησε, μέρος των κονδυλίων αυτών να αξιοποιηθεί για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με σκοπό όχι μόνο τη βιωσιμότητά τους αλλά και την αναβάθμισή τους, στο πλαίσιο της νέας, ψηφιακής εποχής.

Για το ζήτημα αυτό, αλλά και για τις εν γένει προοπτικές ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών ενισχύσεων για την ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε συζητήσει με τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. και στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε το Επιμελητήριο.