Για τις αρνητικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία μίλησε σε επιστημονική διημερίδα ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και ειδικότερα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, παρουσίασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε διημερίδα που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης, με τίτλο «Covid 19: η Σύγχρονη μορφή της ιογενούς σήψης», στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ύφεση που είναι απόρροια της υγειονομικής κρίσης και παρουσίασε τις βασικότερες προτάσεις του Ε.Ε.Α. προς την κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν το επιχειρείν και η απασχόληση.

Στην τελετή έναρξης της εκδήλωσης έγινε εορτασμός για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έναρξη των λειτουργιών του Ινστιτούτου. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Καθηγητής Ε. Ι. Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης, και τα μέλη του ΔΣ παρουσίασαν σημαντικά Ελληνικά επιτεύγματα που αφορούν όχι μόνο την κατανόηση αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου COVID 19 (www.sepsis.gr).

Τέλος ενδιαφέρον παρουσίασε και η τοποθέτηση του Αναστάσιου Μάνεση, ασφαλιστικού διαμεσολαβητή εξειδικευμένων κινδύνων και συνεργάτη του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης της Σήψης, πάνω στην συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης στην ομαλή διεξαγωγή των κλινικών μελετών.