«Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν να Ανανεώνουν το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης μέσω του e-Επιμελητηρίου»

12 Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

 

 

Μια ακόμα παροχή διευκόλυνσης των μελών του μέσω των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του έθεσε σε εφαρμογή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του.

Αφορά τη δυνατότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να μπορούν πλέον εξ αποστάσεως – μέσω ίντερνετ- να ζητήσουν την ανανέωση του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτεται τις ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου (eea.gr ή insurance-eea.gr) και αναζητά τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Σε αυτές επιλέγει το «e-Επιμελητήριο». Εκεί μπορεί να αιτηθεί την ανανέωση συμβολαίου αστικής ευθύνης, εφόσον έχει εξοφλήσει τυχόν οφειλές συνδρομών και διαθέτει σαρωτή (scanner) ή εφαρμογή μετατροπής εγγράφων από την κάμερα του έξυπνου κινητού (smartphone), μέσω των οποίων μεταφορτώνει τα απαιτούμενα έγγραφα (συμβόλαιο αστικής ευθύνης και απόδειξη εξόφλησης) σε μορφή αρχείου pdf.

Εάν ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχει εγγραφεί στις υπηρεσίες του e-επιμελητήριο μπορεί να λάβει εύκολα του κωδικούς χρήσης και με αυτούς να αποκτήσει άμεση πρόσβαση.  Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί

https://echamber.eea.gr/eChamber/login.php?action=sPassword

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Αφού από το προαναφερόμενο στάδιο έχουν ληφθεί οι κωδικοί χρήσης στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν σχετικές ΟΔΗΓΙΕΣ  για την υποβολή  Ηλεκτρονικής Αίτησης Ανανέωσης Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης 

https://www.eea.gr/ipiresies-eea/e-epimelitirio/odigies-ilektronikis-etisis-ananeosis-simvoleou-astikis-efthinis/

Από το Ε.Ε.Α.