Η αξία της συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της NN

Με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης οι πρόεδροι των Πανελλήνιων Σωματείων απευθύνουν μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης αναδεικνύοντας την αξία της συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου (11:00 π.μ.) έξω από τα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας NN στη Λ. Συγγρού.

Δείτε τα σχετικά μηνύματα: 

  • T. Μιχαλόπουλος: Η παρουσία όλων στη συγκέντρωση έξω από την ΝΝ είναι επιβεβλημένη

«Τον νόμο 4583/18 που ψηφίστηκε με συναινετικές διαδικασίες πρέπει να τον σεβόμαστε όλοι όσοι συντελούμε στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Τάκης Μιχαλόπουλος.

Και συμπληρώνει: «αυτό επιδιώκουμε με τη συγκέντρωσή μας έξω από την ΝΝ. Οι αυθαιρεσίες δεν επιτρέπονται στην αγορά, και η παρουσία όλων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών είναι επιβεβλημένη για να αποστείλει το ξεκάθαρο μήνυμα για την πιστή εφαρμογή και τήρηση της νομοθεσίας από την ΝΝ. Να είμαστε όλοι εκεί».

  • Δ. Λύχρου: Σεβασμός στα δικαιώματα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όπως καθορίζονται από τη νομοθεσία

Η Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΝ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα που αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας και τον σεβασμό που όλοι οφείλουν να δείχνουν σε αυτή.

Αυτό αναφέρει η πρόεδρος της ΕEAE, κυρία Δήμητρα Λύχρου, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η παρουσία όλων στην συγκέντρωση. Επίσης, τονίζει ότι, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές καλούνται να αποδείξουν ως κλάδος τη συσπείρωσή τους, και την ενότητα που υπάρχει και έχει καλλιεργηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Είναι ανάγκη να γίνει συνείδηση σε κάθε Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή ότι δεν είναι μόνος και παράλληλα ότι έχει τον νόμο που εξασφαλίζει τη θέση του και τα δικαιώματά του.  Αυτά τα δικαιώματα έχουμε όλοι υποχρέωση να τα υπερασπισθούμε.

Αυτό που ζητάει ο κλάδος, καταλήγει η κυρία Λύχρου, είναι το αυτονόητο δηλαδή, η εφαρμογή της νομοθεσίας και ο σεβασμός στα δικαιώματα του κάθε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

  • Θ. Γουργούλη: Με ενότητα θα δώσουμε τη λύση στο θέμα της ΝΝ

«Καλώ όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να έλθουν έξω από τα γραφεία της ΝΝ στη συγκέντρωση της Πέμπτης» αναφέρει η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), κ. Θεοδώρα Γουργούλη, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ισχυρή παρουσία και η ενότητα σε αυτή τη συγκέντρωση. Όπως επισημαίνει «εναντιωνόμαστε στο νομικό τέχνασμα που συμπεριέλαβε η ΝΝ στις συμβάσεις του δικτύου της.

Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου όπως αυτός καταρτίστηκε μέσα από διάλογο και συμμετοχή όλων των συντελεστών του κλάδου και τηρήθηκε από όλες τις εταιρείες με εξαίρεση την ΝΝ».

  • Γ. Τοζακίδης: Η παρουσία όλων στη διαμαρτυρία κατά της ΝΝ είναι σημαντική

«Να έλθουν όλοι οι συνάδελφοι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της Πέμπτης η οποία εκφράζει την προσπάθειά μας να εφαρμοστεί το αυτονόητο που είναι η νομοθεσία 4583/18» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδης.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι «οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουν χρέος να υπερασπιστούν την εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία οριοθέτησε ορθά τη σχέση του κλάδου και του κάθε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η μη τήρησή της από μία μοναδική εταιρεία πυροδοτεί ανησυχία και δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της αγοράς. Ο σεβασμός εφόσον δεν υπάρχει από την πλευρά της εταιρείας θα πρέπει να διεκδικηθεί από εμάς και είναι κρίσιμο να επικρατήσει διότι διαχέεται προς τους πελάτες. Καλούμε τις εποπτικές αρχές και την ΕΑΕΕ να συντελέσουν στην ομαλή εξέλιξη αυτού του σημερινού αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί από την ΝΝ. Γι΄αυτό και καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραστούν στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από την ΝΝ».