Η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ για την Ημέρα της Γυναίκας

Τα δικά τους μηνύματα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στέλνουν η Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Χριστίνα Φυτέα,Πρόεδρος

Η ισότητα των Γυναικών ήταν και είναι ζήτημα Δημοκρατίας, κοινωνικής ευθύνης και σεβασμού της ανθρώπινης οντότητας.

Το ζήτημα των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι Γυναίκες στον χώρο του επιχειρείν αλλά και σε αυτόν των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών έχει αναδειχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια από έρευνες, μελέτες και πλείστα συνέδρια σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Οι Γυναίκες χρειάζεται να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά και εκπαίδευση για networking, να ενισχύσουν τα digital skills, καθώς και να ενεργοποιήσουν μοχλούς κινητικότητας, τέτοιας κατεύθυνσης που θα οδηγήσουν τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική τους ανάπτυξη.

Στο σημερινό ψηφιακό περιβάλλον, μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά όλοι και όχι κάποιοι, το χάσμα μεταξύ των δεικτών που αφορούν τα δύο φύλα πρέπει να κλείσει και οι μετρήσεις να πάψουν να είναι δυσμενείς για τις Γυναίκες.

Μέσα από ενέργειες που θα αναδείξουν το mentoring για γυναίκες και από την προβολή σωστών προτύπων θα επιτευχθεί η ακριβής ενημέρωση και επιμόρφωση για τα σημεία δικτύωσης, διασύνδεσης και δράσεων ουσίας που θα υποστηρίξουν την αύξηση και ανάπτυξη του γυναικείου επιχειρείν. Έρευνες, εξάλλου, δείχνουν πως ψηφιακές νεοσύστατες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί από γυναίκες  είναι πιο πιθανό να επιτύχουν, ενώ οι επενδύσεις σε αυτές επιτυγχάνουν  κατά 63% περισσότερο.

Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, δεν αρκούν μεμονωμένες ενέργειες.

Απαιτείται μία πολυεπίπεδη, κοινωνική, πολιτική και οικονομική δράση, με τη συμμετοχή όλων των φορέων.

Που χρειάζεται να εστιάσουν οι Γυναίκες;

Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και ψηφιακής επιχειρηματικότητας, κατάλληλες σπουδές, ενίσχυση της θέσης τους στην ηγεσία και θετική στάση απέναντι στην τεχνολογία και την ψηφιοποίηση.

Η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, που δραστηριοποιείται υπό την Αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας ως κύριο της μέλημα την ενεργή συμμετοχή της Γυναίκας στην καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

Φανή Βενέτη, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών του ΕΕΑ

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται η ενδυναμωμένη Γυναίκα. Για την αναβάθμιση της εργασίας και της οικογένειας. Για να έχει μέλλον αυτή η κοινωνία με πολιτισμό και αξιοπρέπεια.

Μίνα Γιαζιτζόγλου Καστανιά, Πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ)

Ως γυναίκα που υπηρετώ την Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, σε απόλυτη λειτουργική ταύτιση του επαγγελματία με την παιδαγωγό, το πρώτιστο καθήκον μου είναι τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Δικαιώματα που ταυτίζονται σήμερα, 8η Μαρτίου, με τα Δικαιώματα της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας και υπογραμμίζουν το ρόλο της, ως μητέρας.

Στο πεδίο των δικαιωμάτων, έχουμε κατακτήσει πολλά.

Μένουν περισσότερα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που εργάζονται στη σκληρή σύγχρονη μεταμνημονιακή πραγματικότητα και δεν νοιώθουν ασφαλείς για τα παιδιά τους.

Η Προσχολική Αγωγή είναι σύγχρονο δικαίωμα για τη γυναίκα.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, βρίσκεται σε μια από τις κορυφαίες θέσεις, στη χάρτα των δικαιωμάτων μας.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Μαρία Κάπαρη, Αισθητικός -Κοσμετολόγος ΤΕΙ Αθήνας, Διοικητική Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Αισθητικών Ελλάδος

Γυναίκα γενναιόδωρη, γενναία και γαλήνια που γεννάει Ζωή και πορεύεται με όποιες δυσκολίες μπροστά, μόνο μπροστά όσο η Γη αυτή γυρίζει

Χριστίνα Λάζου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών του ΕΕΑ

Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον στην γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Ελένη Τσικούρη, Πρόεδρος της Επιτροπής Αισθητικών του ΕΕΑ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας

Γυναίκα είναι η Γη, γυναίκα είναι η ειρήνη, γυναίκα είναι η αγάπη, γυναίκα κι η υπομονή. Κρατάει στα χέρια της όλη την οικουμένη. Σεβόμενη τη Γη, δίνοντας αγάπη, επιζητώντας την ειρήνη και όλη της η ζωή είναι η πορεία προς την υπομονή!!!