tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου στο Ε.Ε.Α. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 26/03/2012

Στις 26-3-2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του

Αθήνα, 27/3/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 26-3-2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οποία παρευρέθη η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Άννα Διαμαντοπούλου, ύστερα από πρόσκληση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Επίσης παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κος Στέφανος Κομνηνός, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κος Παύλος Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κος Γιώργος Μπενέτος και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ κος Μιχάλης Γιάγκας.

Τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάννη Ρεκλείτη στην κα Υπουργό είναι η έλλειψη ρευστότητας της αγοράς, οι καταστροφικές συνέπειες του παρεμπορίου που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, η ανάγκη περαιτέρω απλοποίησης της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η άμεση αξιοποίηση των πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής υπηρεσίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ) από την ΚΕΕΕ σε υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή και  τέλος το αναπάντεχο κούρεμα των αποθεματικών του Επιμελητηρίου.

Με την σειρά της η κα Υπουργός τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει από τη νέα της θέση για τη δημιουργία ενός περισσότερο φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και για τις νέες επενδύσεις στη χώρα μας με την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, για την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και για τον συντονισμό των ενεργειών των συναρμόδιων φορέων για τον περιορισμό του προβλήματος του παρεμπορίου.

Επίσης η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι προτίθεται να επανεξετάσει την πρόθεσή του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής υπηρεσίας του Γ.Ε.ΜΗ από την ΚΕΕΕ στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου υπό αυστηρές προϋποθέσεις τήρησης των προθεσμιών που έχουν οριστεί και τέλος ενστερνίστηκε το πρόβλημα της απώλειας των αποθεματικών του Επιμελητηρίου, εξετάζοντας τη δυνατότητα αντιστάθμισης μέσω ανταλλαγμάτων από δημόσια ακίνητα.

 

                                                            Από την Διοικητική Επιτροπή του Ε Ε Α