tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

«Ημερίδα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, Αθήνα 10.7.2013»

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε το Ε.Ε.Α με την Ε.Α.Δ.Ε με θέμα:«Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ»

  11 Ιουλίου 2013
                                                                      Δελτίο Τύπου
     

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή εκατοντάδων επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των διοργανωτών, με αποτέλεσμα η αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη καθώς και οι χώροι έξω από αυτήν, πραγματοποιήθηκε, στις 10 Ιουλίου 2013, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Ε.Α.)  σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Α.Δ.Ε.) με θέμα: «Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ»

Στην ημερίδα συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων των κλάδων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Στελέχη του Κλάδου και ειδικοί αναλυτές παρουσίασαν τις νέες κανονιστικές διατάξεις, τις θεσμικές και οικονομικές εξελίξεις σε επίπεδο Ε.Ε. και Ελλάδος, τα νέα δεδομένα της αγοράς και τις καινοτομικές δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν από τους επαγγελματίες σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

 Ειδικότερα, στην ημερίδα συζητήθηκε το σημείο που βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς και η  πορεία υιοθέτησης των Οδηγιών της Ε.Ε. με προσαρμογή τους στα δεδομένα και τις ιδιομορφίες της χώρας μας. Επίσης εξετάσθηκαν θέματα όπως η Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών (ΕΠΥ) από αντιπροσώπους και υποκαταστήματα εταιρειών με έδρα «μη ελέγξιμη», ο αθέμιτος ανταγωνισμός που αναπτύσσουν σε βάρος της νόμιμης διαμεσολάβησης, οι πρακτικές της εξ’ αποστάσεως πωλήσεως, η έννοια του «Δίκαιου Ανταγωνισμού» στον κλάδο κλπ.

Το τέλος της ημερίδας ακολούθησε πλούσιος διάλογος με δύο ειδικά πάνελ και με ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ διαμεσολαβούντων και ομιλητών.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της ημερίδας, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε μεταξύ άλλων στο www.eea.gr :

«Το Ε.Ε.Α. συνεχίζοντας την προσφορά έργου και υπηρεσιών προς  τους επαγγελματίες, διοργάνωσε αυτή την ημερίδα. Σήμερα βρεθήκαμε σε μια πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από όλους τους διαμεσολαβούντες και τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν πολύ σημαντικά. Το παρόν έδωσε όλη η ασφαλιστική αγορά και η συνέχιση παρόμοιων ημερίδων από το Φθινόπωρο, θα συμβάλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της αγοράς. Για άλλη μια φορά το Ε.Ε.Α. πρωταγωνίστησε ώστε να υπάρξουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των ασφαλιστών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη συνεργασία των δύο μερών μπορεί η ασφαλιστική αγορά να μεγαλουργήσει στη χώρα μας».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και εξέθεσαν τις θέσεις τους οι : κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Γ. Γραμματέας Ε.Ε.Α., Κων. Μαρκουλιδάκης, Οικον. Επόπτης Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Αλέξανδρος Ραφαηλίδης, Πρόεδρος  της Ε.Α.Δ.Ε., Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Ε.Α.Ε.Ε., κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γεν. Διευθύντρια Ε.Α.Ε.Ε., Δ. Ζορμπάς, Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, Αν. Κασκαρέλης, CEO ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ AAAE, Παν. Παντελής, Φοροτεχνικός-συνεργάτης του Ε.Ε.Α.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ιδιαίτερα σημαντικές συζητήσεις που διεξήχθησαν στα δύο πάνελ με εισηγητές, στο μεν πρώτο, τις κυρίες Ε. Γρυπάρη και Δ. Λύχρου και τους κ.κ. Γ. Βασιλάτο και Δ. Γαβαλάκη, στο δε δεύτερο την κα Νικολαΐδου και τους κ.κ. Γ. Καραβία, Κ. Μπερτσιά και Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Την ημερίδα συντόνιζε ο δημοσιογράφος  κ. Γ. Παχουλάκης.

 
Από την Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α.