Κοπή της πίτας στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», με τη συμμετοχή του Γ. Χατζηθεοδοσίου

Μία ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α.

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, η Διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» έκοψε την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία πολλών καλεσμένων από την κεντρική πολιτική σκηνή, την αυτοδιοίκηση, την επιμελητηριακή κοινότητα και βεβαίως από τους εργαζόμενους.

Μεταξύ των προσκεκλημένων και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος συμμετείχε στην κοπή της πίτας και ευχήθηκε στους παριστάμενους.

Όπως εξήγησε και στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηθεοδοσίου, οι σχέσεις που τον συνδέουν με το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι άρρηκτες, καθώς είχε διατελέσει Διοικητής του την περίοδο 1993-1996. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, ήταν ο νεότερος Διοικητής νοσοκομείου, καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του σε ηλικία μόλις 30 ετών. Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, και συζητώντας με γιατρούς που είχε συνεργαστεί τότε, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε υπερήφανος για το έργο που άφησε πίσω του, καθώς ήταν αυτός που μετενόμασε το νοσοκομείο από «Λοιμωδών» σε «Αγία Βαρβάρα», υλοποίησε προγράμματα για εξετάσεις 10.000 παιδιών, 1.500 εργαζομένων των όμορων δήμων, αλλά και όλων των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού. Επί των ημερών του δημιουργήθηκαν 6 νέες κλινικές, μεταξύ των οποίων η καρδιολογική και η μονάδα τεχνητού νεφρού, το νοσοκομείο μπήκε σε πρόγραμμα εφημεριών και ήταν σημείο αναφοράς για όλη τη δυτική Αττική ενώ έφτασε στο σημείο να εξυπηρετεί περισσότερους από 120.000 ασθενείς ετησίως. Συνολικά, κατά το διάστημα της θητείας του, υλοποιήθηκαν προγράμματα αξίας πάνω από 1 δις δραχμές. Παρά τις προσπάθειες της σημερινής Διοίκησης υπό την κυρία Φωτεινή Βρύνα αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η Πολιτεία –λόγω και της κρίσης- άφησε σε δεύτερη μοίρα το νοσοκομείο, κάτι που τόνισαν και δήμαρχοι αλλά και εργαζόμενοι. Με την παραδοχή ότι η περιοχή έχει ανάγκη ενός πλήρως εξοπλισμένου και καλοσυντηρημένου νοσοκομείου, όλοι οι ομιλητές στον χαιρετισμό τους ανέδειξαν την ανάγκη αναβάθμισης του «Αγία Βαρβάρα», προς όφελος των κατοίκων της περιοχής σε αυτό το τμήμα της δυτικής Αττικής.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές κ. Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και κ. Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχας, ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελος Ντινιακός, καθώς και ο αντιδήμαρχος Αιγάλεω και γ΄ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ηλίας Μάνδρος αλλά και ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.