Λύση στο πρόβλημα εξόφλησης οφειλών των Πρακτόρων Κρατικών Λαχείων με παρέμβαση του Ε.Ε.Α.

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για χρόνια τους Πράκτορες Κρατικών Λαχείων και αφορούσε την σταδιακή αποπληρωμή προς το κράτος οφειλών από το παρελθόν, πριν γίνει η ιδιωτικοποίηση των Λαχείων, διευθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Με παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πριν από λίγες εβδομάδες ορίστηκε συνάντηση εκπροσώπων των επαγγελματιών του κλάδου με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, κ. Χρήστο Καραπλή. Εκεί ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αλλά και ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, μαζί με τον Πρόεδρο των Πρακτόρων Κρατικών Λαχείων κ. Αθανάσιο Θεοδωρακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζύγουρα, έθεσαν το αίτημα για αύξηση του αριθμού των δόσεων της οφειλής των Πρακτόρων Κρατικών Λαχείων, το οποίο και έγινε δεκτό. Μάλιστα η σχετική ρύθμιση που συμπεριελήφθη σε τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, μπορεί να δώσει λύσεις και σε ανάλογα προβλήματα που τυχόν προκύψουν στο μέλλον.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζύγουρας, είχε καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής και η αύξηση του αριθμού των δόσεων ζητήθηκε για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες σε αυτή την δύσκολη στιγμή, λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Σε διαφορετική περίπτωση η εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για όλο τον κλάδο, όπως σημειώνει ο κ. Ζύγουρας. «Πλέον εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των πρακτόρων, ενώ συνεχίζεται η ροή εσόδων για το κράτος από τα λαχεία, μέσω του δικτύου των πλανόδιων λαχειοπωλών τους οποίους προμηθεύουμε εμείς. Θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Οικονομικών για την ικανοποίηση του αιτήματος μας αλλά κυρίως τη Διοίκηση του Επαγγελματικού Αθηνών καθώς χωρίς το ενδιαφέρον και την παρέμβαση του Προέδρου κ. Γιάννη Χατζηθεοοσίου και του Αντιπροέδρου κ. Νίκου Γρέντζελου είναι αμφίβολο αν θα καταφέρναμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια τον κλάδο μας», εξήγησε ο Αντιπρόεδρος των Πρακτόρων Κρατικών Λαχείων.