Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.

Με δυναμικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Ε.Ε.Α. και του ΕΚΠΑ

Μοιράσου το στο

Με δυναμικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Ε.Ε.Α. και του ΕΚΠΑ

Η μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών και επιχειρηματιών σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών επιβεβαιώνει ότι η επένδυση στη γνώση αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες ανάγκες της αγοράς.

Η ολοκλήρωση του πέμπτου και τελευταίου διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργανώθηκε από το Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με το Executive Education του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 16/6/2026, σφράγισε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο επιμόρφωσης, ο οποίος αγκαλιάστηκε από τα μέλη του Επιμελητηρίου και απέδειξε στην πράξη ότι οι πρωτοβουλίες που προσφέρουν ουσιαστική γνώση και πρακτικά εργαλεία βρίσκουν ισχυρή ανταπόκριση στην επιχειρηματική κοινότητα.

Η τελευταία εκπαιδευτική ενότητα, με θέμα «Οι Δεξιότητες του Μέλλοντος και η Τεχνητή Νοημοσύνη», ξεπέρασε κάθε προσδοκία ως προς το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους συμμετέχοντες. Η θεματολογία, απόλυτα συνδεδεμένη με τις σύγχρονες προκλήσεις των επιχειρήσεων, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επαγγελματιών, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την παρουσίαση και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε.

Τον τόνο της φιλοσοφίας που διέπει τις δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών έδωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο, κάθε δυνατότητα συνεργασίας και κάθε πόρο που μπορεί να επιστραφεί ως προστιθέμενη αξία στα μέλη του.

Όπως επισήμανε, στόχος του Ε.Ε.Α. είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση στη γνώση, στην καινοτομία, στην τεχνολογία και στις δεξιότητες που απαιτεί η νέα εποχή, ώστε να μπορούν να εξελίσσονται και να παραμένουν ανταγωνιστικές σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

Ξεχωριστή ήταν και η παρέμβαση του επιστημονικά υπεύθυνου του κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων εκ μέρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Δημήτρη Μπάλιου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Μπάλιος ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων επιβεβαιώνει την ανάγκη για ποιοτικές εκπαιδευτικές δράσεις που προσφέρουν πρακτική γνώση και σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία μεταξύ του ΕΚΠΑ και του Ε.Ε.Α. αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, καθώς δεκάδες ερωτήματα τέθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, αποτυπώνοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αξιοποίηση των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και των νέων ψηφιακών εργαλείων.

Ο εισηγητής της εκδήλωσης, Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Ρηγόπουλος, ανέπτυξε με απλό και κατανοητό τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, ενώ απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων, μετατρέποντας το σεμινάριο σε μια πραγματικά διαδραστική εμπειρία μάθησης.

Ο κύκλος των πέντε διαδικτυακών σεμιναρίων αποτελεί πλέον ένα επιτυχημένο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου μετατρέπονται σε ουσιαστικά εργαλεία ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις. Η μαζική συμμετοχή των μελών και η ενεργή παρουσία τους σε κάθε εκπαιδευτική ενότητα αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση ότι τέτοιες πρωτοβουλίες όχι μόνο καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της αγοράς, αλλά δημιουργούν και τις προϋποθέσεις για μια πιο σύγχρονη, ενημερωμένη και ανθεκτική επιχειρηματική κοινότητα.

Τον κύκλο των σεμιναρίων συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στέλνει ένα σαφές μήνυμα: η γνώση, η διαρκής εκπαίδευση και η προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά αναγκαία προϋπόθεση για το μέλλον των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η επιτυχία του κύκλου των σεμιναρίων αποδεικνύει ότι όταν η ακαδημαϊκή γνώση συναντά τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και ουσιαστική προστιθέμενη αξία για τους επαγγελματίες.

Μοιράσου το στο

Αναζήτηση