Μία ακόμη δράση ενημέρωσης από το ΕΕΑ για χρηματοδοτικά εργαλεία προς επαγγελματίες και μικρομεσαίους

Την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά, από τους πλέον ειδικούς, για δύο νέες Δράσεις του ΕΣΠΑ – «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση»- είχαν επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που παρέστησαν στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν, με επιτυχία, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πρόκειται για μία από τις πολλαπλές, στοχευμένες δράσεις του ΕΕΑ με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, για τη συνέχιση και εντατικοποίηση των οποίων δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του.

Ζητούμενο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Η ενημέρωση συμβάλει ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες που θα μπορούσαν να δώσουν προοπτικές ανάπτυξης στις επιχειρήσεις, μόνο μέσω των οποίων μπορεί να έρθει η επόμενη μέρα στην οικονομία, τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, υπογράμμισε ότι στόχος του Επιμελητηρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων από περισσότερες επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα τους αυστηρούς όρους που τίθενται συχνά για την ένταξη σε αυτά.

Τις Δράσεις «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας» παρουσίασαν, αντίστοιχα, ο κ. Λευτέρης Λεγάτος και η κα. Μαρία Χαϊδεμενάκη, στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ.

Στόχος της πρώτης Δράσης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, είναι η ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η δεύτερη Δράση, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης και την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης –   κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Ακολούθησε διεξοδικός διάλογος των εισηγητών με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων και έλαβαν εξειδικευμένες απαντήσεις.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Σύρος Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Μονάδας Προγραμμάτων του ΕΕΑ.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ν. Γρέντζελος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γ. Ζηκόπουλος, και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ.κ. Κ. Αγαπητός, Δ. Βαρδακώστας (και πρόεδρος της αστικής εταιρίας «ΕΡΜΗΣ ΕΕΑ»), Π. Γιαννόπουλος, Κ. Δρόσος, Β. Καρναχωρίτης, Θ. Μπαρόγιωργας, Δ. Ραμαντζάς.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ: 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

35 συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις για την Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ