Ν. Γρέντζελος: Αλλαγές στις άδειες οδήγησης – Βίντεο

Τέλος καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος της εκπαίδευσης οδηγών από τις σχολές, ώστε να διαπιστώνεται η συνεπής τήρηση του προγράμματος

Οι αλλαγές στη έκδοση αδειών οδήγησης και οι νέες προϋποθέσεις τους, τις οποίες δρομολόγησε το υπουργείο Μεταφορών,  απασχόλησαν το δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ.

Σύμφωνα με τις επερχόμενες αλλαγές, οι υποψήφιοι οδηγοί, θα μπορούν να περνούν από εξετάσεις από γιατρούς συμβεβλημένους με το υπουργείο, ή από νοσοκομεία ή κέντρα υγείας. Διευκολύνεται έτσι η έκδοση πιστοποιητικών. Επίσης ρυθμίζονται θέματα ελέγχων εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, απαγόρευσης παραεπαγγελματικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας  από δημόσιους υπαλλήλους  και της αποχής των δημόσιων εξεταστών από εξετάσεις των Δευτεροβάθμιων Επιτροπών Εξέτασης Οδηγών. Τέλος καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος της εκπαίδευσης οδηγών από τις σχολές, ώστε να διαπιστώνεται η συνεπής τήρηση του προγράμματος της εκπαίδευσης.

Μιλώντας το μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Νίκος Γρέντζελος, είπε μεταξύ άλλων ότι υπήρχε αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από επιτροπές εξέτασης λόγω μη αμοιβής τους, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις δτςι εξετάσεις και στην απόδοση διπλώματος. Όσο για τις νέες διαδικασίες ιατρικών εξετάσεων, τις θεώρησε θετικές, δεδομένου ότι διευκολύνεται ο πολίτης υποψήφιος οδηγός ή ο οδηγός που θέλει επικαιροποίηση το δίπλωμα. Όπως τόνισε, επίσης, «θεωρώ άδικο κάποιος να απολαμβάνει τη σιγουριά του Δημοσίου και να κάνει ως πάρεργο τη δουλειά του εκπαιδευτή οδηγών».

Δείτε το βίντεο

 

 

ΣΒ