Ν. Γρέντζελος σε Β. Κικίλια: Να ανοίξουν οι σχολές οδηγών

Το άνοιγμα των σχολών οδηγών ζήτησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής κ. Νίκος Γρέντζελος σε παρέμβασή του στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Ε.Ε.Α. με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, την Τρίτη 23/02/2021.

Ο κ. Γρέντζελος ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν δουλέψει μόνο 5 μήνες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, και επιχειρηματολόγησε υπέρ του ανοίγματος των σχολών οδηγών.

Όπως επισήμανε, τη στιγμή που οι σχολές οδηγών παραμένουν κλειστές, στα ταξί επιτρέπονται δύο άτομα, ενώ στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι πολίτες συνωστίζονται. Εξήγησε ότι τα θεωρητικά αλλά και τα πρακτικά μαθήματα οδήγησης δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, ενώ στην πρακτική άσκηση εντός του οχήματος βρίσκονται μόνο ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος, τα δε μαθήματα οδήγησης για μοτοσικλέτα γίνονται σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, προηγείται πάντα ραντεβού και άρα είναι εύκολη η ιχνηλάτηση.

 

Δείτε το βίντεο: