tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ν. Γρέντζελος στον “Αθήνα 9.84” για τη ζημία, λόγω κορονοϊού, στον κλάδο των εκπαιδευτών οδηγών και τις αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα

Για τη μεγάλη ζημία που υφίσταται ο κλάδος των εκπαιδευτών οδηγών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των lockdown, αλλά και για τις αλλαγές που έρχονται στην εκπαίδευση και τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών μίλησε στον ραδιοσταθμό “Αθήνα 9.84” ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής  κ. Νίκος Γρέντζελος, την Κυριακή 31/01.2021.

Όπως εξήγησε το τελευταίο 12μηνο οι επαγγελματίες εκπαιδευτές έχουν δουλέψει μόλις 5 μήνες, καθώς είναι από τους πρώτους που κλείνουν στα lockdown, ενώ ανοίγουν τελευταίοι. Την ίδια στιγμή ο κλάδος δεν μπορεί να λειτουργήσει εξ αποστάσεως και μαθήματα γίνονται μόνο για τα επαγγελματικά οχήματα, το 5% δηλαδή των δραστηριοτήτων τους.

Ο κ. Γρέντζελος έκανε λόγο για κίνδυνο αφανισμού των επαγγελματιών του κλάδου, το 80% των οποίων είναι αυτοαπασχολούμενοι, και ζήτησε τη στήριξή τους με επιπλέον μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αλλαγές στην εκπαίδευση και τη διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, οι οποίες ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το αρμόδιο Υπουργείο, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε απόλυτα σύμφωνος με τη διασφάλιση του αδιάβλητου, κάτι που είχε ζητήσει και ο ίδιος ο κλάδος με προτάσεις που υιοθετήθηκαν όπως η καταγραφή της εξέτασης με κάμερα, ενώ χαρακτήρισε επίσης θετικό το γεγονός ότι οι υποψήφιοι οδηγοί μπορούν να ξεκινούν μαθήματα από τα 17 έτη.

Στάθηκε ακόμη στην αλλαγή των βιβλίων, με τη δημιουργία τράπεζας θεμάτων, σημειώνοντας τις προτάσεις του κλάδου για συμπερίληψη ερωτήσεων κρίσεως αλλά και διαβάθμιση στην αξιολόγηση των λαθών. Επισήμανε ακόμη το άνοιγμα του μητρώου των εξεταστών, με πιθανή είσοδο και ιδιωτών, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν αρνητικό, αρκεί να μην επηρεαστεί το κόστος των εξετάσεων.

Εξέφρασε, ωστόσο, διαφωνία με την πρόβλεψη ο εκπαιδευτής να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα και ο εξεταστής στο μπροστινό, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ενέχει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι οι εξεταστές δεν διαθέτουν, όπως είπε, την απαραίτητη εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, όπως εξήγησε, δεν τίθεται θέμα για το αδιάβλητο καθώς η εξέταση θα καταγράφεται με κάμερα.

Ακούστε τη συνέντευξη: