Ν. Γρέντζελος στον ρ/σ «Αθήνα 984»: Το Ε.Ε.Α. στο πλευρό επιχειρήσεων και επαγγελματιών, και στην πανδημία του κορονοϊού

Για τις αλλαγές που έχουν επέλθει σε πολλούς κλάδους αλλά και στις καταναλωτικές μας και άλλες συνήθειες λόγω κορονοϊού, καθώς και για τις δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», στις 30/5/2020.

Ο κ. Γρέντζελος υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο οργάνωσε μια σειρά από ενημερωτικά – εκπαιδευτικά webinar, ενώ σε συνεργασία με ειδικούς ετοίμασε και δημοσιοποίησε 15 κλαδικούς οδηγούς με υγιειονομικά μέτρα, αλλά και οδηγούς για εργασιακά, φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά και νομικά ζητήματα. Παράλληλα, έως σήμερα οι ειδικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου έχουν απαντήσει, όπως εξήγησε, σε περισσότερα από 16.000 ερωτήματα επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Ερωτηθείς σχετικά με τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος δέχεται σημαντικό πλήγμα, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα, τόσο λόγω του περιορισμένου εξωτερικού χώρου πολλών επιχειρήσεων όσο και λόγω του τουρισμού, ενώ τόνισε επίσης ότι χρειάζεται να υπάρξει λύση για τα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Γρέντζελος ανέδειξε επίσης τη στροφή πολλών καταναλωτών στις online αγορές, που φαίνεται ότι κερδίζουν σημαντικό έδαφος, αλλά και τη χρήση διαδικτυακών πλατφορμών από εκπαιδευτικές δομές, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έχοντας από νωρίς διαγνώσει και αναγνωρίσει την ανάγκη και διαδικτυακής παρουσίας των επιχειρήσεων, έχει αποφασίσει και δρομολογεί τη δωρεάν δημιουργία eshop για τα όλα τα ενεργά μέλη του.

Αναφερόμενος στον κλάδο των εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης, και με την ιδιότητα του Προέδρου του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, ο κ. Γρέντζελος περιέγραψε τις νέες συνθήκες διεξαγωγής θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, αλλά και εξετάσεων για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης, με αντισηπτικά, γάντια και μάσκες για υποψήφιους, εκπαιδευτές αλλά και εξεταστές, καθώς και ανοιχτά παράθυρα, αφού τα air condition πρέπει να παραμένουν κλειστά.Αναφέρθηκε ακόμη στη λύση που δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από παρέμβαση του Ε.Ε.Α., για επιτάχυνση των θεωρητικών εξετάσεων,ενώ σημείωσε ότι για την ανανέωση διπλωμάτων ατόμων άνω των 65 ετών έχει δοθεί παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως και για τους επαγγελματίες οδηγούς μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί: