Ν. Γρέντζελος: Υπέρογκοι φόροι, δεν βγαίνουν οι μικροί – βίντεο

όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα εν μέσω κρίσης και ατελείωτων φόρων και βαρών, οδηγεί τους περισσότερους μικροεπιχειρηματίες σε αδιέξοδο

Οι φορολογικοί έλεγχοι, η κρίση των μικρών επιχειρήσεων, οι υπέρογκοι φόροι και εισφορές, αλλά και η φοροδιαφυγή από επιτήδειους, ήταν το θέμα της πρωινής εκπομπής «ΣΚΑΪ Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Υποφάντη και την Έλενα Παπαδημητρίου, στις 21 Αυγούστου 2017.

Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν και το μέλος του ΔΣ τους Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Νίκος Γρέντζελος. Όπως επεσήμανε ο κ. Γρέντζελος η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα εν μέσω κρίσης και ατελείωτων φόρων και βαρών, οδηγεί τους περισσότερους μικροεπιχειρηματίες σε αδιέξοδο γιατί στο τέλος ή δεν έχουν να πληρώσουν ή πληρώνουν το προσωπικό και τις υποχρεώσεις αλλά δεν μένει σε αυτούς ούτε ένα μεροκάματο.

Όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα με τις κατασχέσεις λογαριασμών, ανέφερε ότι αν δεν κατοχυρωθεί το ακατάσχετο λογαριασμών επιχειρήσεων πολλές από αυτές θα κλείσουν αν ένα πρωί δουν ότι έχουν κατασχεθεί τα χρήματα που είχαν για τις υποχρεώσεις τους. Για να γλυτώσει ο επιχειρηματίας την καταστροφή ωθείται στην παραοικονομία και στη φοροδιαφυγή.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναδείχτηκαν και τα προβλήματα από την αποφυγή χρήσης τον ηλεκτρονικών πληρωτών με κάρτες (POS) και του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται σε βάρος των νομίμων επιχειρήσεων.

Ο κ. Γρέντζελος αναφέρθηκε και στις μεγάλες επιβαρύνσεις προμήθειας από τις τράπεζες που στην καλύτερη περίπτωση είναι 0,80% ενώ στην ΕΕ είναι 0,20% με 0,30%. Τα προβλήματα αυτά, όπως ανέφερε, θα συζητηθούν στη συνάντηση (22.8.2017) του Προέδρου του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

 

 

 

 

ΣΒ