Ν. Κογιουμτσής: Η βελτίωση του κλίματος δεν γέμισε τα ταμεία των εμπόρων

Σε συνέντευξή του στο Capital TV o Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής, εξηγεί ότι πάρα τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά και τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και ξεκίνησαν να υλοποιούνται, η κατανάλωση δεν έχει ακόμη βελτιωθεί, δεδομένου ότι οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις των πολιτών παραμένουν υψηλές, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Κογιουμτσής σημειώνει ότι οι αφίξεις δεν συνοδεύτηκαν και με αυξημένα τουριστικά έσοδα, καθώς οι τουρίστες που επισκέφθηκαν φέτος τη χώρα μας ξόδευαν – σύμφωνα με τα στοιχεία – περίπου 30-35 ευρώ καθημερινά σε εμπορικά  – τουριστικά καταστήματα, όταν στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσό ξεπερνάει τα 60-65 ευρώ. Ως εκ τούτου εκτιμά ότι η Πολιτεία αλλά και οι επιχειρήσεις πρέπει να προβούν στις απαραίτητες δράσεις προκειμένου ο τουρισμός να γίνει και πιο ποιοτικός.

Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις, επαναλαμβάνει τη θέση του εμπορικού κόσμου υπέρ της διατήρησης μόνο των δύο βασικών εκπτωτικών περιόδων, διότι στην πράξη έχει διαπιστωθεί ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν αποδίδουν ούτε για τον καταναλωτή ούτε για τον επιχειρηματία.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: